lauantai 19. helmikuuta 2011

Wanhojentanssit 2011

Heti alkuun laitan videon, jonka biisi sopii IMO melko hyvin juhlasta kertovan postauksen taustalle (jos nyt ei tarkemmin keskitytä tuohon naimisiinmeno-teemaan). Tätä ois ollut ihan mahtava tanssia! :D

Joo. En tiedä kuinka muissa kouluissa toimittiin, mutta meillä Y-lukiossa wanhoja tanssittiin kahtena päivänä, torstaina urheilutalolla klo 18 ja perjantaina vähän aiemmin päivällä muutamallakin koululla sekä vanhainkodilla.
Torstaina penkkareiden (taas kerran ihan pirun kiva tilaisuus, sain hieman nauraa!) jälkeen koulusta tullessa menin heti käymään suihkussa, hiuksiakin siinä piti vielä vähän koittaa värjätä sillä valkoisella shokilla, ja ihan kivan näköisetkhän niistä sitten tuli. Pian sen jälkeen saikin jo alkaa tekemään meikkiä ja äitikin siinä alkoi töistä tultuaan laittaa meikäläisen hiuksia.
Oon elämäni aikana tehnyt lopulta aika vähän mitään ihme kampauksia itelleni, joten hiusten suhteen oli aika pitkään auki että mitä sitä näille nyt sitten keksisi. Kokeiltiin kuitenkin äitin kanssa muutamia erilaisia juttuja, ja huomattiin sitten että ihan tuollainen yksinkertainen nuttura on mulle kiva ja sellainen että äitikin osasi sen tehdä. Hyvä että säästyi vähän kampaamokulujakin samalla.


Miran ottamaa kuvaa itse tansseista :) Nyt kun katsoo niin oishan noi hiukset voineet olla tosta päältä vielä vähän korkeammallakin, mutta hyvät ne oli noinkin.

Ois ehkä voinut ottaa kampauksestakin kunnon kuvaa ennen kuin vasta kaikkien tanssien (ja yhen nukutun yön jälkeen), mutta no parempi tääkin kun ei mitään :D Tekoripsetkin oli siinä vaiheessa jo lähössä lentoon.Aika pian sen jälkeen kun oltiin saatu meikki ja kampaus sun muut kuntoon ja mekko päälle, lähettiin Kuvakatiin, jossa musta oli tarkotus ottaa "kunnon" kuvia.
Musta ei ikinä otettu mitään esim. virallista rippikuvaa ja sillon kotona niissä juhlissa otetut kuvat on suoraan sanoen perseestä, joten on ihan kiva että tulee otettua jotain vastaavia otoksia näin pitkästä aikaa. Ja kuinka usein sitä elämässään vetää tuollaiset kamppeet päälle? Tottahan siitä piti noin valokuvamuodossakin mahdollisimman hieno muisto saada.
En ole ihan varma kuinka kuvat onnistuivat kun en varsinaisesti mikään supermalli ole, mutta eiköhän niissä nyt ihan ihmiseltä näytetty. Ei malttaisi niitäkään odotella! :D

Olin urheilutalolla paikalla jo vähän viiden jälkeen, ja voi sitä kauneuden yliannoastusta kun sitten näki hiljalleen paikalle saapuvaa väkeä asuineen. Mm. Sutun puku oli tosi tosi ihana, että hyvää työtä Mira :D
Aiemmin mainitun kanssa taidettiin muuten myös päätyä Ylöjärven uutisiin, paikalla ollut kuvaaja räpsäisi kuvaa joka kuulemma onnistui niin hyvin että piti sitten tulla nimiäkin kysymään. Jee :'D
Pianhan ne tanssitkin siitä sitten alkoivat parien nimien esittelyllä. Aspen kanssa tultiinkin sitten esittelyyn jonon viimeisinä, mutta eipä sen niin väliä.
Tuossa tilanteessa olisi kyllä muuten ollut siistiä jos oma nimi olisi ollut hieman tätä omaani tyylikkäämpi ja aatelismaisempi... Neiti Shalott van der Jansen kuulostaisi jo aika hyvältä :'DD

Tanssithan menivät sitten ihan kivasti, vaikka tuli kyllä huomattua että meikäläisen mekko oli aavistuksen liian pitkä. Muutamaan kertaan tuli hieman astuttua helman päälle, mutta jossain vaiheessa sitä keksi sitten että hei, tästähän voi pitää tällalailla kiinnikin kädellä, minkä jälkeen helpotti jo huomattavasti.
Ensimmäiseen varsinaiseen tanssiin musiikki lähti ihan väärästä kohtaa, mutta onneksi se saatiin tanssittua silti ihan järkevän näköisesti. Wienervalssissa kerkesin siihen yhteen pojan ympäri pyörimis -kohtaan edelleenkin vasta vähän myöhässä, mutta eipä se ole niin justiinsa kun eipä siinä kaikki muutkaan aina täysin yhtäaikaisesti mene. Muuten kaikki sujui siis tosi hyvin, ja oli kivaa.


Pian "ihanan" oman tanssimme jälkeen sain kuulla yhdeltä opettajalta ja 4 v. tyttäreltään, että tytön mielestä mulla oli illan ehottomasti ihanin puku :'D Himo söpöä. Kyllä tollasetkin asiat ihan oikeesti antaa boostia itsetunnolle : D
Tilaisuuden lopuksi meistä otettiin vielä sekä ryhmäkuva että parikuvat, ja tulihan siinä aika lailla otettua yhteiskuvia pienemmissäkin porukoissa. Oisin kovin kiitollinen jos saisin niitäkin tässä joskus itselleni :D

Seuraavana aamuna sitten siinä ennen seitsemää ylös, sillä koululla alkoi kahvitus klo 8.45. Klo 9.30 ahtauduttiin Vahantaan menevään bussiin ja saavuttiin pian sinne koululle tanssimaan ala-astelaisille.
Oli kyllä kiva kun sinne suunnalle tuli vain se joku 6 paria tanssimaan, mutta solatanssien alut tietysti vähän kusivat kun ei oltu ollenkaan harjoiteltu niihin järjestäytymistä pienemmällä porukalla. Mutta eipä se niin justiinsa ole.
Pian taas takaisin koululle (ja järjetöntä läppää bussia odotellessa...), jossa sitten jonkin ajan päästä päästiin taas tanssimaan, sillä kertaa ensin yläasteen yseille ja lopuksi lukion ykkösille. Niillä tanssikerroilla oli jotenki tosi vapautunut olo ja kyllähän silloinkin hyvin meni kaikki. Mun mekosta tosin irtosi yksi alimmaisten nostojen koristeista kun Konsta astui vahingossa päälle, mutta eipä siinä mitään kun ei sen pahemmin käynyt ja sain koristeen vieläpä talteen. Oikeesti kävi kyllä miesparkoja sääliksi kun joutuivat jatkuvasti varomaan parhaansa mukaan daamiensa helmoja :'D

Myöhemmin perjantaina jatkoilla pitämästäni vaatetuksesta mulla ei valitettavasti ole kuvaa, mutta sanotaan nyt sen verran että "jääkuningatar"-look vaihtui kokomustaan meininkiin ja pään valkoinen sulkahärpäke rusettiin.


Vahannan nuorisoseuran talolle saavuttiin siinä puoli seitsemän maissa, jolloin meno oli vielä melkoisen rauhallista. Koko ajan tuli kuitenkin lisää väkeä, joten melko pian oli niin sanotusti bileet pystyssä.
Olihan se ihan hyvä juttu että sinne oli se DJ hommattu, sillä ei tarvinnut säheltää Spotifyn (jota moni olisi kuitenkin käynyt koko ajan vekslaamassa) kanssa. Illan aikana tuli tanssittua ihan älyttömästi, jopa mun, ja kävin itsekin yhdessä vaiheessa esittämässä biisitoiveen. Kun The Soundsin Tony the Beat sitten kajahti ilmoille saatoion hieman innostua. Harmi vaan, että biisin alettua melkein kaikki muut kuin mä ja Rebekka poistuivat tanssilattialta sivummalle :'D Tyhmät.

Muutama ihminenhän siellä veti vähän överiksi, joten toivottavasti aiheutetut vahingot maksetaan sitten ihan asianomaisten pussista. Ei ihan hirveästi huvittaisi olla mukana maksamassa jotain katkennutta pöytää tai muuta...
Mulla nyt oli kuitenkin ihan kivaa melkeinpä koko ajan, luultavasti asiaan auttaa se että oon aikaa sitten tajunnut että ei - vaan - kannata - juoda - liikaa. 
Kahden aikoihin suuri osa porukasta rupes sitten lähdeskelemään pois, ja pääsin onneksi Maijan kaverin kyydillä (melko täyteen ahdatulla autolla :D) kotiin.

Koko kakspäiväinen tanssirupeama näyttäisi olevan sitten tosissaan takanapäin, ja kyllähän se vähän harmi on koittaa palailla taas normaaliin arkeen. Kaikki meni, etenkin kokonaisuudessaan, kuitenkin tosi hyvin ja siitä voi olla ilonen :)

PS. Iloisuutta ei silleensä varsinaisesti vähentänyt myöskään se, kun kuulin perjantaina Epican esiintyvän Tuska Open Airissä! Kesän odotushan käy tässä koko ajan tuskaisemmaksi, mutta se kyllä ihan varmasti palkitaan.


1 kommentti:

  1. Overload-blogissani on sulle eräs tunnustus. Käy kurkkaamassa!

    VastaaPoista