keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Penkkarit

Vaikka ihan jokaista noina kahtena päivänä otettua kuvaa en vielä olekaan saanut, olisi jo jonkin sortin penkkarikirjoituksen aika. Pieniä lisäyksiä tullee myöhemmin, mutta eiköhän noi yhteensä ~800 kuvaa nyt ainakin alkuun riitä :'D

Asun miettiminen alkoi meikäläisen kohdalla varsin ajoissa, ja ideoitakin oli monta. V:n (V niin kuin Verikosto - hävetkää, jos ette hahmoa tiedä), Tarja Turusen ja Helinä-keijun päihitti kuitenkin lopulta hobitti, ja kukas muukaan kuin Frodo!
Nätiksi laittautumisen (ei nähtävissä meikäläisen perushabituksesta...) ja näyttävien meikkien suurena ystävänä sydänveri oli kyllä vähän vuotaa, kun hahmon myötä piti heittää hyvästit ajatuksille esim. tekoripsillä ja muulla hauskalla leikkimisestä. Kaikkea ei kuitenkaan voi saada, ja Frodossa se koko idea nyt oli aika lailla enemmän se juttu, kuin se, kuinka ihanan kauniilta mä tulisin näyttämään: onhan siinä nyt itseironiaa pukeutua hobitiksi, kun on koko ikänsä saanut kuulla, että hemmetin pätkä. Ja etenkin Sormusten herra -leffat nyt vaan on ehkä parhaita ikinä.

Aikaa sen kasaamiseen meni, ja vaikkapa Helinä-keijun suhteen olisin kyllä päässyt pirusti helpommalla. Itseä ja kuulemma muitakin miellyttävä lopputuloksesta kuitenkin tuli, ja sillähän tässä on väliä:

Perus Elijah Wood -ilme ei oikeen lähtenyt, mutta parempi mun omakin pelokas katseeni, kuin ei mitään. :D


- Miekka, tekokarvat (= "Lindholmin parta" :D) ja kokoon saksimani peruukki Punanaamiosta
- Viitan solki eBaystä
- Sormus Sutulta lainattu, alkujaan ulkomailta ostettu
- Paita GinaTricot'n aleista
- Housut ja auton lavalla päälläpitämäni takki kirpparilta
- Viitta itse tehty, tosin Annan ja äitin avustuksella :D ("Mitä mä tälle koneelle nyt tein?!")
- Liivi meiltä kotoa

Rekka-ajelun (kyseessä on kyllä tarkemmin ottaen kuorma-auto eikä rekka, mutta abirekka-sana nyt on kansanomaisesti tarttunut munkin kielenkäyttööni) ja illalla koittaneen risteilyn lisäksi hommaan kuului ns. potkiaiset koulun auditoriossa ja pieni kahvittelu ruokalassa.

Mitä tuohon "abi-show'hun" tulee, kahtena aiempana vuotena tilaisuus on ollut varsinaista nauruterapiaa niin abivideoiden kuin ohjelmankin ansiosta. Tälläkin kertaa video oli loistava (no kai kun mä olin siinä itekin pienesti mukana, ehehe), mutta jos suoraan puhutaan, niin muussa touhussa olisi kyllä ollut parantamisen varaa.
Sen jälkeen kun abit olivat saapuneet saliin ja asettuneet istumaan (ja muutama vieläpä lattialle, koska kaikille ei ollut edes tilaa penkeiltä), tilaisuuden juonto alkaa ylimieliseen ja välinpitämättömään tyyliin suurin piirtein näin: "Me nyt koitetaan tässä jotain musiikkeja laitella, te varmaan tiiätte paremmin kuin me, mitä pitäis tehdä". Laitettiin sitten video pyörimään, ja vaikka saatankin kuulostaa ilkeältä, niin kyseinen video olikin ryhmänohjaajien hyvästelyn lisäksi ainut tilaisuudessa kunnolla tehty osuus. Oikeesti.
Olihan siinä toki vielä yksi hauska ohjelmanumero, jossa Biisikärpäsen tyyliin lavalle joutuneet ihmiset jatkoivat taustalla soineen kappaleen laulua sen pysäyttämisen jälkeen - mutta vain toi yksi! Aiemmilla kerroilla mukana on ollut esim. pieniä kilpailuja ja muita tehtäviä, siis mitä helvettiä, ei olisi varmaan ollut niin vaikea keksiä jotain muutakin tai ihan vaan kopioida muiden aiemmin tekemää. Biisikärpäshommaankin pääsi tosiaan mukaan vain kourallinen ihmisiä.
Tämän jälkeen jaettiin leikkimielisiä stipendejä, joista moni oli kyllä varsin osuvia, ei siinä mitään. :D Ongelmana vain se, että hemmetti, on meidän koulussa muitakin abeja kuin vain ne, jotka kuuluvat yhteen tiettyyn porukkaan, joiden nimet moni tietää ja jotka pitävät itsestään ehdon tahdon eniten meteliä! Potkiaisia järkkäävänä kakkosena olisin kyllä itse koittanut hankkia vähän enemmän tietoa ja keksinyt kategorioita, joihin sopii väkeä muistakin. Onneksi video tosiaan kesti suht pitkän ajan eli 24 minuuttia, sillä muuten aikaa olisi jäänyt muun ohjelman vähäisyyden vuoksi ihan törkeen paljon yli.

Penkkarit on aika suurella osalla vaan kerran elämässä, joten pitäisi se tilaisuus nyt kanssa tehdä sen arvoisesti, eikä vähän sinne päin ja vasemmalla kädellä. Mullakin oli tuota asua kootessa ja tehdessä ajatus, että "kunnolla saatana", ja ei olisi varmaan paha juttu vaatia homman järjestäjiltä samaa. Odotukset taisi olla aika korkealla, ja no, kovastihan tuohon valmistauduttiin - moni muukin oli kuitenkin tilaisuuteen vähän vähemmän tyytyväinen, so it's not just me.
Ehkä nyt ei kuitenkaan kannata enempää aiheesta valittaa, sillä tähänkin mennessä alkoi jo ketuttaa tarpeeksi lujaa.
Ja eihän toi show nyt ihan täysi farssi ollut, sillä toistan vielä, että video oli pirun hyvä. Vaikka itse tiesikin jo idean ja sen mitä se muutenkin pitää sisällään, mukana oli kuitenkin mullekin vielä ennennäkemättömiä yksityiskohtia, joille ei voinut kun vaan nauraa - ja ihan siinä hyvässä mielessä :D
Hienoa oli myös kuulla yleisön oikeasti nauravan ja taputtavan niille jutuille, etenkin sen oman, screenille päätyneen ideani suhteen. Voin vaan kuvitella, millaista se on joidenkin ihan kunnon elokuvien tekijätiimeille saada jotain viihdyttävää aikaiseksi.

Näytän lavallaolemiskuvissani söpön, pienen hobitin sijaan joltain huomattavasti karummalta (alaviistosta otetut kuvat </3), joten tässä dokumenttia vähän kaikesta muusta:

Hobitoitumista.
Karvaa, perkele :D
Keski-Maa edustaa! Antulla perus Legolas-ilme :D "This school is old... Very old."
PS. Kommentoi jos kuva pitää poistaa - ei tosin kannata huolia, sillä kuka näitä lukee.

Keski-Maan paras majatalo: Ylöjärven lukion ruokala.
Tonnekin vielä Aragorn jonnekin nurkkaan piippua polttelemaan, niin johan ois :'D
Rebekka =)
Ja Anneli!
Tää(kin) kuva on ihan kamala, mutta kenenkään muuhun kuin Heikkiin verrattuna hobittiuskokemus ei oo kyllä noin voimakas!
Ajelut - sanotaan nyt vaikka että autoilla - oli yllättävänkin hieno juttu. Aluksi into tuohon ei ollut mainittavan korkealla, kun omille, vanhoille kouluille suuntaavat kulkuneuvot oltiin ehditty varata aika lailla täyteen. Laitettiin sitten tyttöjen kanssa nimet Veittijärvelle, Vahantaan ja Mutalaan (paikka, jonka nimelle ei-paikalliset aina lollaa) menevien autojen kyytiläisten huomattavasti tyhjempään listaan, jotta nyt edes pääsisi heittelemään sitä karkkia lavan reunoilta.
Kun menopelien kyytiin sitten kavuttiin, jotenkin se fiilis siinä vaan parani kummasti. Ympärillä oli kivoja ihmisiä, mulla oli hyvin vaatetta päällä, meidän pieniväkisellä lavallamme oli hyvä henki, kellään ollut ahdasta eikä mukana ollut ollenkaan porukkaa, joiden touhu olisi mahdollisesti alkanut vituttaa. Pakkastakaan ei ollut kuin ehkä kuutisen astetta, ja aurinko paistoi!
Tuossa kohtaa ymmärsi kyllä ihan hyvin, miksi monille juuri ajeluosuus on penkkareissa se the juttu.
Vaikka nyt vähän perämettässä oltiin, se ei oikeasti haitannut - hyvä oli vastaanotto joka paikassa :D Ihan hämmästytti kuinka innoissaan lapset jaksoi olla karkeista, mutta mikäs tuossa, mielelläänhän niitä heitteli.
Yhdenkin kyytiläisen mukaan koko kuutena vuotena, jotka hän Mutalan koulussa ala-asteella vietti, siellä ei käyneet penkkariautot kertaakaan. Eipä siis huono homma, että sinnekin päädyttiin!
"IS: Banaani raiskasi Marion ja Luigin penkkareissa Ylöjärvellä - katso kuvat!"
"Heppamies, anna karkki!"
Abikylttien (vai miksi noita lärpäkkeitä pitäisikään sanoa) tehtailussa sattui aika kivasti niin, että tekijätiimi koostui omasta porukasta :D Itsekin pääsi niissä vaikuttamaan, ja tehdessä oli varsin rento meininki.
Yhdeksi teokseksi mulla oli ideana "IMABINAERUM - mielikuvituksen voimalla tylsien oppituntien läpi!", mutta... :DD Okei, ymmärrän kyllä, ettei se välttämättä ihan kaikille aukeisi.
Turisaksen "Stand Up And Fight" muutettuna muotoon "Sit Down And Write" ja Stam1nan "Sensorien (= ex. "Valtiaan") Uudet Vaateet" olisivat olleet hyviä myös. Ne nyt tuli keksittyäkin toki vasta vähän myöhässä, joten niin.
Tässäpä kumminkin näitä Y-lukion aikaansaannoksia tältä vuodelta, olkaa hyvät, jos suinkin kykenette:

Tälle olisin olettanut hieman huolellisempaa toteutusta, mutta no, osa pojista teki kuten parhaaksi näki. :D Kielelliset virheet ja tönkköydet oli muuten tarkoituksella tehtyjä.
Tytön puhekulpa olisi näin jälkeenpäin ajateltuna toiminut paremmin vähän lyhyempänä, ja joku "Oi Laaman henki, toivoisin hyvää työpaikkaa lukion jälkeen" olisi ollut riittävän järjetön toive.
Tytön piirsin minä, ja vaikka tää kiva kyltti onkin, ensin kyllä luulin siihen tulevan vähän enemmän väriä ja täytettä. Porukkaa tuntui kuitenkin viimeisen urakkapäivän lopuksi kiinnostavan enemmän pitsalle meno, joten. :D

Meikäläisen idea! Soini tosin tuli muiden ehdotuksena, siitä en ota vastuuta :D
Mitään erityisen poliittistahan tässä ei ole takana, piti vain tuota "Siis mikä tahansa Tampereen lukio on parempi ku Y-lukio" -ajatusta vastaan vähän hyökätä.
Ehkä kivoimmat loppuun. "Sen lisäksi, että lukiomme on Ylöjärven ainoa lukio, se on myös paras lukio!"
Sopii vanhan koulun lopettamiseen! Siihen uuteenhan me ei, tietenkään juuri ja juuri enää päästy :D
Vielä äkkiä ajeluiden jälkeen otettu ryhmäkuva, josta tosin puuttuu huomattava osa väkeä :'D Onpahan ainakin vakkarilla hengailupaikalla otettu, jos ei muuta!
Nysseä oroteltiin. Tuli muuten vähän yllätyksenä, miten kivalta mun tukan väri (ainakin noin ulkosalla) näyttääkin :D No anteeks, kun ite sanoin.
Minäjee bussissajee.
Bussimatkalla kohti Turun satamaa väsymys alkoi vähän muistuttaa olemassaolostaan (ai miten niin yo-kuunteluita kolmena peräkkäisenä, aiempana päivänä ja mitkä univaikeudet?), mutta kyllähän se siinä nyt sitten jotenkin meni.
Moni alkoi jo ennen päämäärään pääsyä olla ns. juhlakunnossa ja osa jo sen tuolla puolen, itse taas en jaksanut edes juoda paria tarjottua hörppyä enempää. "Ehtiihän sitä", ja kyllä sitä sitten ehti.
Vaikka terminaalin infernaalisessa ruuhkassa odottelu ei kovin lupaavasti meininkiä nostattanut (ja ai mikä siinä meidän lähettyvillä jo siinä vaiheessa oksentanut sankari?), kyllähän siellä itse risteilyllä sitten kivaakin oli. :)Lol.
Meillä oli muuten tyttöjen kanssa vähän tuollaista merimiestyyppistä pukeutumisteemaa risteilyn alkuvaiheiksi, mutta yhteiskuvan otto jäi jonnekin. Näkyypähän tuosta sentään jotain!

Hyttikaverit karaokebaarissa.
Tinakenkätyttöä tunteella.
Oli tuolla toki paljon niitäkin hetkiä, kun fiilis vaan ei jotenkin päässyt niin korkealle. Siihen oli syitä, joita nyt en jaksa sen kummemmin selostaa, ja laivoilla nyt on tietysti käyty vaikka viimeisen vuoden aikanakin ihan tarpeeksi :D Muutenkin mulle "hyviin bileisiin" riittäisi vaikka joku pieni tila jossain ja joku kymmenen ihmistä sinne, ei siihen mitään paattia, ja satoja, tuntemattomia humalaisia tarvittaisi. Mä en oikein tajua edes baarien suurta hehkutusta.
Tuolla se meininki oli aika lailla sellainen, että porukka oli aina vähän hajallaan, hukassa oli milloin kukin ja niin edespäin. Pienistä asioistahan se hyvä tunnelma on yleensä kiinni, ja no, tällä kertaa näin. Ei kuitenkaan kaduta yhtään että mukaan tuli lähdettyä, once in a lifetime -homma tämäkin! :)

Siinä missä torstai oli arvatenkin aika bileilta, perjantaina Tukholmasta päin takaisin seilatessa aika käytettiin lähinnä kiertelyyn, hytissä loikoiluun ja tietenkin syömiseen. Hyvin jees.


Vauvoja.

Yksi päätyi Annalle ja Naamalle adoptioon. :DEhkä oon nyt lätissyt tarpeeksi, ainakin kuvien ansiosta postauksesta meinaan näyttää taas paisuneen aika eepos.
Toivottavasti valitusten johdosta ei nyt saanut sellaista kuvaa, että suunnilleen koko päivä ja vielä sitä seuraavakin olisi ollut ihan perseestä - ei todellakaan olleet, vaikkei nyt joka hetki ihan täydellisyyttä hiponutkaan. Ikimuistoisia tapahtumia ja aikojahan nää kuitenkin on! :)

Semmonenkin vielä piti mainita, että vaikka oonkin pitänyt kaikkia cosplay-juttuja vähän ihme touhuna (ja niin, tässä kohtaa siis painotan, että mikään itse harrastamani ei ole varmasti kenenkään muun näkökulmasta lähelläkään kuvausta 'ihme touhu'...), niin jotenkin tuota Frodo-asua kootessa tuli kyllä aateltua/tajuttua, että no onhan siinä hommassa varmasti mieltä.
Pieni pakkomiellehän toi mulle oli, ja kun se viimein tuli valmiiksi, olisihan sitä tykännyt olla sen kanssa vielä enemmänkin esillä (ainakin paikallislehden penkkarijuttuakin lukiessa meinasi jopa vähän harmittaa, etten itse päässyt siihen haastateltavaksi :'D No joo, näyinpähän siinä sentään viime vuonna wanhoista tehdyn jutun yhteydessä, edes jotain siis tähän "kattokaa mua ja sitä mitä mulla on päällä" -tarpeeseen). En nyt ehkä veikkaisi, että mua mistään seuraavasta Traconista tai Animeconista (mitä mää noista tiärän) ehkä bongaisi, mutta laajentuipa ajatusmaailma taas vähän.

6 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia :> Toi Angry Abirds -kyltti on hieno. :D Hyvin tärkee kommentti tulossa tästäkin... no, Frodo-asu on edelleen onnistunut! :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos kiitos :D Ja eipä mitään, sain sut lähes sanattomaksi :'D

  VastaaPoista
 3. Kävin lukemassa tän juttus jo aikasemmin, mutta nyt vasta onnistuin kommentoimaan... Oikein antoisasti kerroit noista kahesta päivästä, ja kivaa nähdä sunkin versio niistä =D Sain vaan kamalia omantunnontuskia aina, kun luin mainitsit jotain epämiellyttävimmistä hetkistä risteilyn aikana! Voi ei. Kirjoittele taas, mä meen tekeen ihanaa esseetä immuunipuolustuksesta =)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vaan sinnekin :D Ja älä niistä välitä, oli siinä muutaki kun sun tympääntymises vaan. Ja kyä noita bileitä tulee! : D

  VastaaPoista
 5. Jeee kiva postaus (: ja yhdyn tohon potkiaisohjelma angstiin! Ensinnäkin ko. henkilö joka suunsa avas siä lavalla on niin ärsyttävä, että mun teki mieli heittää sitä jollain siinä vaiheessa :DD
  Eine ysineloset vaan osaa, kädestä pitäen pitäisi näyttää kuinka ohjelma järjestetään. ^^
  Hihhiii :D

  VastaaPoista
 6. Taack! 8) Ja niinpä, ehotin jo Annallekin että mennään ens vuonna niitten penkkareihin heitteleen etenkin sitä muijaa jollain kananmunilla, are u joining us?

  VastaaPoista